Fredagsmys
Ikväll kommer jag ha det som jag vill ha mest, och det är en myskväll med familjen. Det blir middag, jag har lagat thai kycklingwook med cocosmjölk, till det blir det ett gott rosé vin. Som efterrätt blir det Citronfromage á la Morberg.
Jag har fått receptet av Per Morberg, som förövrigt är en GUDOMLIG kock. Jag har självklart använt mig mycket av hans goda recept.
Men såhär ser efterrätten ut ikväll.

Om ni själva vill prova denna fantastiska efterrätt gör såhär...
Det ni behöver är...
4 blad gelantin
4 äggulor
100 gr strösocker
1 st citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
xoxo girlsdream
Jag har fått receptet av Per Morberg, som förövrigt är en GUDOMLIG kock. Jag har självklart använt mig mycket av hans goda recept.
Men såhär ser efterrätten ut ikväll.

Om ni själva vill prova denna fantastiska efterrätt gör såhär...
Det ni behöver är...
4 blad gelantin
4 äggulor
100 gr strösocker
1 st citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min..
2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.
3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.
4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten.
5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.
6. Häll fromagen i småglas och dekorera med hallon och citronmeliss
xoxo girlsdream
Kommentarer
Trackback